Basson jytke sekottuu vereeni, saa vereni virtaamaan kuumempana ja tulisempana. Kadotan ajan ja paikan tajun, jalkani liikkuvat kuin itsestaan, annan musiikin vieda. Tunnen viilean hiekan jalkojeni alla, pienen merituulen vireen kosteassa tukassani, lampo ymparoi kehoani taysikuun luodessa kaikkialle oman salaperaisen hohteensa. Ihmiset ymparillani ovat tuttuja ja tuntemattomia, ystaviani taman illan, tama ilta, tama hetki yhdistaa meidat, antaa meille jotain yhteista jaettavaksi.
Musiikki tuudittaa minua, juuri nyt tunnen olevani kuolematon, en lopeta tata liiketta ikina, en halua kadottaa tata hetkea. Olen hiesta markana, mutta se ei haittaa, nautin. Ja jostain saan lisaa energiaa, ja toivon ettei se lopu ikina. Tanssin tasta hetkesta ikuisuuteen.
Tunnen tutun kuuman katseen, vastaan katseeseen, sanaton sopimus. Musiikki vaihtuu, saan tanssikumppanin, tumman ja tulisen, tanssittamaan minut salsan salaisuuksiin.
Intohimo leiskuu kaikkialla ymparillani, kaikki tuntevat sen, viettelevia katseita vaihdetaan tuntemattomien kesken, merkityksellisia ja merkityksettomia. Kaikki tuntevat olevansa juuri sen hetken tahtia, loistavia ja sammumattomia. Houkutus on suuri. Hakemassa jotakin, ei edes ymmarra mita.

Tanssin itseni uuvuksiin, en haluaisi viela lopettaa. Mutta tunnen tutun katseen, haluan seurata katsetta.
Loydan itseni rannalta tuijottamassa niihin tuttuihin silmiin, kuunvalo saa ripset kiiltamaan, kiiltavat hiukset hehkuvat taianomaisessa kuunvalossa. Minut suljetaan lampimaan syliin, aaltojen pyyhkiessa nilkkojamme. Naen kauas merelle, kuunsilta kauas kohti loppumatonta. Naen intohimon tutuissa tummissa silmissa, tiedan vastaavani katseeseen.

Hiljalleen alkaa yo vaalenemaan, aamu on tulossa. Pian taika haihtuu. Istumme rannalla tuijottaen sanattomina auringonnousua. Auringonnousu on kauneinta mita olen ikina nahnyt, olen sanaton, en halua sanoillani rikkoa tata hetkea, tata taikaa. Se jatkuu ainakin viela hetken, ehka se on huomenna poissa.
Ei minua haittaa, vaikka taika olisi huomenna poissa, mutta haluan muistaa taman hetken ja taman taian pitkaan, tama yksi ilta, houkutusten ilta viettelysten saarella.

*
Manila, Filippiinit
Paikallista aikaa 22.24
Suomen aikaa 17.24
*