On niin ikava suomalaisia baareja. Miten voikaan ihminen kaivata savuista hamaraa loukkoa, jossa on kuin kotonaan. Entisaikojen rockbiisit soivat, joiden sanat muistuvat mieleen kuin vahingossa, sormissa tupakka savua, polttaen jo kohta sormet.

En vain taalla osaa olla baareissa kuin kotonani. Pintaliitajat purjehtivat ohi sliipattuina ja huono musiikki soi liian kovaa. On suomalaiselle ahditumiseen saakka ihmisia, ja ulkona tummaihoiset verkkareihin pukeutuneet huorat vaijyvat saalistaan, humalaista turistia.

Tummaihoiset naiset ovat kuin haikaloja, niissa vaaleanpunaisissa verkkareissaan odottavat jotakin iskeakseen kyntensa kiinni, antaen turistille pikaisen nousun seitsemanteen taivaaseen, mikali se kyseisessa humalatilassa onnistuu. Sen jalkeen repivat asiakkaalta rahat ja painuvat takaisin kadulle vaaleanpunaisissa verkkareissaan.

Niin, tama on heidan parempi maailmansa, Eurooppa. Pienissa kiikkerissa puuveneissa he matkustavat hengenvaarallisen merimatkan Afrikasta Eurooppaan, koyhyytta pakoon. Ja paatyvat ostamaan viimeisilla rahoillaan laittomissa kiinalaistehtaissa tehdyt vaaleanpunaiset verkkarit, jotka ovat hieman liian ahtaat heidan, tummalle naiselle ominaiselle, hieman kiinalaisten takamuksia isommalle takamukselleen. Nama paria numeroa liian pienet verkkarit ovat heidan tyoasunsa unelmien Euroopassa, paremmassa elamassa.

*
Selkeaa +19
Paikallista aikaa 21.14
Suomen aikaa 22.14
*