Paasiainen Espanjassa on aivan eri luokkaa kuin Suomessa. Semana Santa on espanjalaisten suurin uskonnollinen juhla.
Paasiaisviikon aikana sadat suuret kulkueet vaeltavat Espanjan kaupunkien lapi. Harras tunnelma on uskomaton, kulkueet, musiikki, espanjalaisperheet keraantyneina teiden varsille katsomaan kulkueita, jotka hitaasti kulkuvat kaupungeissa paivasta aamuyohon.
Kulkueet kantavat harteillaan pyhimyskuvia mita erilaisimmissa muodoissa, kynttilat palavat ja valaiset pimean etelan yon.
Veljeskunta suvuista kootut kantajat kantavat monien satojen kilojen painoisia patsaita, yhdelle kantajalle voi painoa kertyi yli 50 kiloa, tama kuvastaa syntien taakkaa. Onhan se raskasta kantaa hartioillaan puoltasataa kiloa yli kahdeksan tuntia.
Kulkuessa kulkevat myos hiipoilla kasvonsa peittaneet katumuksentekijat, tama kuvastaa sita miten synnintunnustus on vain Jumalan ja synnintekijan valinen asia.
Kulkueet koostuvat lapsista vanhuksiin, arvostetuin osa on kantajilla, jotka ovat tarkkaan valittuja. Joissakin veljeskunnissa voi kantajan osasta joutua maksamaan monia tuhansia euroja.

Semana Santan kulkueet ovat kylla mielettomia, uskomattomat maarat ihmisia ovat keraantyneet katsomaan naita kulkueita. Sita tunnelmaa ei voi sanoin kuvata, sen voi vain kokea.

*
Hetkittain pilvista +24
Paikallista aikaa 17.22
Suomen aikaa 18.22
*