Vihreat vuoret ymparoivat minut, tuntuvat suojelevilta. Olen turvassa alhaalla laaksossa, tuntien itseni niin pieneksi valtavien vuorien vierella. Aika tuntuu pysahtyneen, sama rauhallinen maisema jatkuu silman kantamattomiin. Vihreiden vuorten rinteilla lampaat laiduntavat satapaisina joukkoina, viattomina, uskollisina omalle vuorelleen.
Pieni mutkainen vuoristotie jatkuu serpenttisena, mutta varmana yha ylemmas ja ylemmas. Vuoret vain jatkuvat silmankantamattomiin kumpuilevina ja jykevina, ne ovat siella olleet aina.
Suuri albatrossi liitaa paani yli, kantaen mukanaan merimiehen sielua. Ylvas lintu nayttaa tietavan oman maaranpaansa, toisin kuin mina. Katselen kateellisena ja ihaillen suurta lintua, se on vapaa, niin vapaa. Mina en voi koskaan olla niin vapaa, en koskaan. Lintu jatkaa matkaansa kohti taivaanrantaa, pian se on vain pieni piste taivaanrannassa, kohta se katoaa kokonaan. Se on palaamassa tai vasta matkalla. Kohti omaa paamaaraansa.

Vuoristotuuli palauttaa minut todellisuuteen, miksi haaveilen olevani vapaa kuin taivaanlintu, kun tunnen olevani niin vapaa kuin ihminen vain voi olla, olen vain oman itseni vanki, maailma on minulle avoinna, jos vain itse sen itselleni sallin. Vuoristotuulen sekoittaessa tukkani aiheuttaen vilunvaristyksia tunnen olevani onnellinen, olen kokemassa jotakin uutta ja ihmeellista.
Huoli tulevaisuudesta palaa mieleeni yha uudestaan ja uudestaan, mutta en halua murehtia sita juuri nyt vaan nauttia tasta. Asioilla on tapana jarjestya, ehka minun on vain heittaydyttava virran vietavaksi, ei pyristella koko ajan vastaan. Vaikka se on oman luontoni vastaista. Olen vastarannan kiiski, haluan vaikuttaa omaan elamaani, en kulkea virran mukana.

Alhaalla laaksossa naen jarven, niin sinisen jarven. En tiennyt noin sinisia jarvia olevan olemassakaan. Vuoret heijastuvat jarven silkkisen tyyneen pintaan, jossakin naen lumihuipun. Jossakin kuulen lampaiden maakivan. Taydellisen rauhan rikkoo vain yksinaisen haukan huuto.
Suljen silmani, tunnen olevani kuin unessa. Vuoristotuuli jaahdyttaa kuumia poskiani.

*
Queenstown, Uusi-Seelanti
Paikallista aikaa 18.58
Suomen aikaa 07.58
*