Puolitoista viikkoa matkan paalla. Talla hetkella takanani loistavat Shanghain valot, taivasta hipovista pilvenpiirtajista heijastuvat neonvalot varjaavat joen. Pidan taman kaupungin ihmisvilinasta, ulkopuolisen silmin vaikuttaa hullunmyllylta jossa ei ole mitaan logiikkaa.

Viime ajat olen ollut kiskoilla, nukahtanut kiskojen kolkkeeseen, jossakin pain Venajaa. Moskovasta matka jatkui Venajan lapi Mongoliaan ja sielta Pekingiin, muutaman Peking paivan jalkeen oli aika nousta taas kiskoille ja matkata Shanghaihin. Taalla olisi tarkoitus viettaa muutama paiva ja sitten matkata junassa kiskojen kolkkeessa vuorokauden verran, kohti Xiamenia. Sen tarkempaa tulevaisuutta en itselleni tieda. Nautin vapaudesta ja aikatauluttomuudesta.

Toisella puolella maailmaa ymmartaa olevansa niin pieni ihminen. Ehkapa jopa merkitykseton. Mutta jokaiselle on kirjoitettu kohtalo, ja minun kohtaloni talla hetkella on tama, en osaisi vastaankaan vaittaa. Olen tyytyvainen kohtalooni. En nyt osaa keskittya, paasen ensimmaista kertaa koneelle kahteen viikkoon, ja saan pitkaan odottamani yhteyden ystaviini sahkoisesti. Lisaksi joku hostellin asiakkaista odottaa kuumeisesti selkani takana paasyaan koneelle, joten ehka tama talla kertaa, palaan paremmalla aikaa ja selvemmin ajatuksin.

*
Shanghai, Kiina
Paikallista aikaa 22.43
Suomen aikaa 16.43
*