Nain viime aamuyosta unen. Se on hairinnyt minua koko paivan. Kummallinen levottomuus saapuu joka hetki, kun mietin unta. Kyllahan normaalistikin unia naen, mutta tassa oli jotakin mika laittoi mietittymaan. Varsinkin eras lause pyorinyt paassani koko paivan. "Kuinka PC-kielella kirjoitetaan fontti PAIN? Eihan tuossa loppuen lopuksi ole mitaan jarkea, vai onko? Lause oli tatuoitu miehen selkaan. Teksti jatkui, mutta silla hetkella heratyskello soi.
Fontti pain, kipu-fontti. Ehka olisi parempi jos en erityisemmin alkaisi uniani miettia, siinahan sekoaisi. Uneni ovat usein kieltamatta kummallisia, mutta nyt vain kummastuttaa miten tuo lause jai mieleeni.

Olinpa tanaan kunnolla turisti. Saatiin ylimaarainen vapaapaiva putkiremontin vuoksi. Kierrettiin sitten karttojen kanssa turistipaikkoja, eksyttiinkin.

Nain kotkia, aivan mielettomia lintuja. Miten se katse voikin olla niin ylvas ja kaiken tietava. Saalitti vain katsoa niita upeita lintuja kahleissa turistien (olenhan minakin turisti) tollisteltavana. Sellaisen linnun kuuluisi liitaa naiden vuorien ylla, ylvaana, omana luonnollisena itsenaan.

Nyt on viiden paivan loma takana, ja lasken tunteja siihen etta paasen toihin. Paani hajoaisi jos joutuisin tassa kaupungissa lomailemaan. Viisi paivaa on riittavasti liikaa. Ja viela ihmiset haluavat tulla lomalle tanne betonibunkkereiden keskelle. En voi ymmartaa, mutta jokaisella meilla on omat mielihalumme. Aiti on opettanut, etta makuasioista ei saa kiistella.

*
Tuulista +20
Paikallista aikaa 20.35
Suomen aikaa 21.35
*